През празничните дни в Кюстендилска област е задържан притежател на наркотично вещество, 4 бързи полицейски производства са образувани за управление на МПС  след употреба на алкохол и наркотици, съобщиха от пресцентъра на Областна дирекция на МВР – Кюстендил. Служители на РУ Бобов дол са задържали 18-годишен жител на града за притежание на канабис, при проведените процесуално-следствени действия в имот, обитаван от него, е открит пакета със сухата листна маса. Видът е установен с полеви наркотест. За случая е уведомен дежурен прокурор.

34-годишен водач на л.а. "Форд Фокус“ е установен от пътни полицаи в Кюстендил да управлява с 2.91 промила алкохол в издишания въздух, 55-годишен водач на л.а. "Форд“ е установен в Кюстендил да управлява нерегистринан автомобил;68-годишен водач на товарен автомобил е управлявал рисково по улиците на с. Смочево, опитал да осуети проверка, не се е подчинил на подаден сигнал за спиране е бил зад волана с 2.08 промила алкохол в издишания въздух; 39-годишен водач на л.а. "Киа“ е управлявал след употреба на наркотици, тестът му е направен с техническо средство при проверка от пътни полицаи в Дупница. Водачите са задържани с полицейска заповед, случаите са докладвани на дежурен прокурор.

По време на празничните дни  при извършени проверки пътните полица са установили 166 нарушения по пътищата на Кюстендилска област. Съставени са 54 акта и 79 фиша. Най-много са нарушенията на скоростния режим – 122, 4-ма водачи са управлявали след употреба на алкохол и наркотик, 4 – без ГО, 9 са говорили по мобилни телефони.

През изминалата нощ в с. Жабокрът служители на РУ Кюстендил са задържали 37-годишен мъж, който е правил опити за кражби от автомобили в селото. Досъдебно производство е образувано по случая, уведомен е дежурен прокурор.