Без сериозни инциденти преминаха последните празнични и първите почивни дни за 2022-а и 2023-а във Великотърновско. От Областна дирекция на МВР в старата столица уточняват за "Фокус“, че за три дни са проверени над 1100 граждани. За същия период са заснети общо 291 клипа за шофиране с превишена скорост. Съставени са 48 акта, а написаните глоби по фиш са 198.

Сред най-фрапантните случаи е този на 47-годишен мъж от Лясковец, който е заловен да кара с 2,79 промила алкохол в кръвта в новогодишната нощ. Той е спрян от полицаи в Горна Оряховица, пред които отказва кръвна проба и е задържан за 24 часа. Срещу него се води досъдебно производство.

При друг инцидент пиян шофьор се заби в уличен стълб във Велико Търново. За щастие пострадали няма, само материални щети. 25-годишният търновец е карал с 1,75 промила алкохол в кръвта. Той също е задържан и срещи него е започнато бързо производство.

През почивните дни има и задържани за притежание и разпространение на наркотици лица, както и двама мъже, които са прекарали нощ в ареста след сбиване в местно заведение, придружено от заплахи с оръжие. Случката се разиграла сутринта на 1 януари.

Луиза ТРАНЧЕВА