Двама шофьори, употребили алкохол, заловиха служители на Районното в Свищов и на Пътна полиция. От Областна дирекция на МВР – Велико Търново уточняват, че единият водач е рекордьор в негативната статистика на пияните, седнали зад волана.

При спецакция в края на миналата седмица в Свищов е извършена проверка на лек автомобил, управляван от 60-годишен местен жител. При тест на шофьора за употреба на алкохол, апаратът е отчел 3,16 промила в издишания въздух. Той е отказал кръвна проба. Задържан е за срок до 24 часа по ЗМВР. Срещу него е започнато бързо производство.

Снощи около 20:00 часа в Дебелец е извършена проверка на лек автомобил, управляван от 25-годишен от село Градище. При тест на водача за употреба на алкохол, апаратът е отчел 2,15 промила в издишания въздух. Той е дал кръвна проба за химичен анализ. Задържан е за срок до 24 часа по ЗМВР. По случая е образувана преписка.

Праз денонощието полицейските патрули в област В. Търново са проверили общо 420 граждани, от които 149 граждани и 263 автомобила, от тях 39 товарни и 2 мотоциклета. Заснети са 26 видеоклипа за скорост. Съставени са 26 акта и са наложени 80 глоби по фиш.