Пиян шофьор предизвика катастрофа в Павел баня, съобщиха за "Фокус" от ОДМВР-Стара Загора. Инцидентът е станал вчера около 11.25 ч. на кръстовището на ул. ''Братан'' с ул. ''Роза''. По първоначална информация, произшествието е между л.а.''Волво'', управляван от 60-годишен мъж и мотопед ''ИМФ'', управляван от неправоспособен 18-годишен мъж.

Водачът на мотопеда и пътувало с него 17-годишно момиче са прегледани в здравно заведение и освободени. Водачите са тествани за употреба на алкохол с техническо средство – за водача на мотопеда е отчетен отрицателен резултат, за водача на автомобила уредът отчел 0.87 промила. Местопроизшествието е посетено и обслужено от екип на РУ-Казанлък. Съставени са два акта за установено административно нарушение.

Малко по-късно, около 16.10ч., по четвъртокласен път IV-50029 - от Мъглиж за с.Тулово, е настъпило друго пътнотранспортно произшествие. По първоначална информация влекач "Мерцедес" с прикачено полуремарке, управляван от 61-годишен мъж е самокатастрофирал. Влекачът е заседнал под метално съоръжение /арка/. Настъпили са значителни материални щети. Водачът е тестван за употреба на алкохол, отчетен е отрицателен резултат. В РУ-Казанлък е образувано досъдебно производство.