Пиян шофьор, без книжка и с нередовна кола заловиха в Драганово. От Областна дирекция на МВР – Велико Търново уточняват за "Фокус“, че случаят е от 23 декември. Тогава 29-годишен жител на Драганово е спрян за проверка, при която полицаите установяват, че той кара без книжка, колата е нерегистрирана по надлежния ред, а водачът е с 2,64 промила алкохол в кръвта. Мъжът е задържан за 24 часа.

При друг инцидент, но във Велико Търново, 74-годишна пешеходка е била блъсната на пешеходна пътека от 54-годишен мъж от Троян. Жената е настанена в търновската болница без опасност за живота.

В нощта между 26 и 27 декември в Лясковец 18-годишен младеж, също без книжка и с колата на майка си, се блъска последователно в две коли и гаражна врата.

От КАТ "Пътна полиция“ уточняват, че през почивните дни са заловени девет души, които са шофирали под въздействие на алкохол и трима под въздействие на наркотици. Хванати са още деветима неправоспособни, като служителите на реда припомнят, че подобните случаи в региона са ежедневие, като призовават водачите да са внимателни.

Активните проверки на полицаите от областта продължават.

Луиза ТРАНЧЕВА