Медицинска сестра е била нападната от агресивен пациент в Перник, съобщи за Агенция "Фокус" говорителят на Областната дирекция на полицията в града Венцислав Алексов.

"Вчера около 15:40 часа от Спешния медицински център е подаден сигнал във връзка с агресивен пациент. Служители от Първо районно управление са реагирали незабавно и на място са установили и задържали 32-годишен перничанин, който е проявил вербална и физическа агресия спрямо медицинско лице“, уточни Алексов.

По първоначална информация мъжът е употребил алкохол. Той е пристигнал в Спешното отделение за хирургическа интервенция на ръка. Пациентът е ударил медицинската сестра в областта на главата. Тя ще остане под лекарско наблюдение за няколко дни за извършване на прегледи и манипулации.

По случая е образувано бързо наказателно производство по чл. 131, ал. 2, т. 3 от Наказателния кодекс за причиняване на телесна повреда на медицинско лице.

"Ако остане тази квалификация за лека телесна повреда, която е установена към момента, законът предвижда наказание лишаване от свобода от 1 до 5 години. Ако обаче квалификацията се промени и се констатира по-тежка телесна повреда, тогава наказанието ще бъде завишено", обясни Алексов.

Нели СТАВРЕВА