Пиян мотоциклетист от Дупница получи ефективна присъда, съобщиха от пресцентъра на Окръжен съд – Кюстендил. Районен съд – Дупница признава подсъдимият 46-годишен мъж от Дупница, за виновен в това, че на 22 май 2022 година, около 00:55 часа в град Дупница е управлявал моторно превозно средство - мотоциклет с концентрация на алкохол в кръвта си над 1,2 на хиляда, а именно: 1,24 на хиляда, установено по надлежен ред с химическа експертиза.

Става въпрос за престъпление по чл. 343б, ал. 1 от НК. Районен съд – Дупница му налага наказание "Лишаване от свобода“ за срок от 1 година, при първоначален "общ“ режим на изтърпяване и "глоба“ в размер на 200 лева.

Подсъдимият е извършил престъплението в изпитателния срок на друго наказание, по дело от 2020 г. на Окръжен съд – Кюстендил, по което е признат за виновен в държане на наркотични вещества. На основание чл. 68, ал. 1 от НК, съдът привежда в изпълнение и наказанието по това дело – 1 година "Лишаване от свобода“ , което да се изтърпи при първоначален "общ“ режим.

Присъдата може да се обжалва и протестира в 15-дневен срок пред Окръжен съд - Кюстендил.