Обществено обсъждане за терена на бъдещия приют за безстопанствени кучета ще се проведе в Горна Оряховица. От Общината канят всички граждани, организации и заинтересовани лица да се включат в срещата, която ще е в края на следващата седмица, предаде кореспондент на "Фокус“.

Предложението на местната администрация е приютът да бъде построен на мястото на бившите разсадници до бул. "Македония“ /в източната промишлена зона на града/.

Общественото обсъждане ще е на 4 април /четвъртък/ от 17:30 часа в зала 1 на Общината.

"Фокус“ припомня, че в началото на март, със свое писмо местното ръководство в железничарския град поиска официални становища от компетентните институции, относно избрания терен и местоположението на бъдещия приют. Получиха се отговори и от трите места – РЗИ, РИОСВ–Велико Търново и Областна дирекция на БАБХ. В становищата си, нито една от институциите не посочва проблем или обстоятелство, които да не позволяват такова съоръжение да се намира на дадената локация.

В общинската администрация обаче беше внесена подписка от местни жители срещу изграждането на приюта.

За да се защити интересът на гражданите, Община Горна Оряховица подлага темата на обществено обсъждане, по време на което да се представят всички гледни точки и аргументите за и против изграждането на общинския приют за безстопанствени кучета.