За публиката в Бургас ще се проведе специално литературно събитие "Моят път – стъпки от думи“, на което писателката Йоана Вълчева ще разкаже за своя творчески път, както и за трите си романа на 4 декември от 17.00 ч. в Регионална Библиотека "Пейо К. Яворов“.

След петгодишна пауза писателката Йоана Вълчева ще се срещне отново със своите читатели. За последно авторката гостува на пловдивската публика през 2017-та година, за да представи романа си "Пегол“, а последният ѝ роман "Пратеник на полумесеца“ не е имал представяне, тъй като излиза през 2020-та година, когато събитията са забранени.

Йоана Вълчева ще разкаже своята история за написването и издаването на трите си романа. Тя ще сподели всички трудности и предизвикателства, през които е преминала по своя творчески път, и какво ѝ е давало сили да продължи напред. Нейната история ще бъде интересна, както за читателите ѝ, така и за други творци, които искат да научат повече как се пише и издава книга.

Специално място по време на литературните срещи ще заемат трите романа на писателката, като акцент ще бъде "Пратеник на полумесеца“. Две години след публикуването си, книгата е все по-актуална с темите, които засяга: войната и последствията от нея, борбата между добро и зло във всеки от нас.

Освен това организаторите са подготвили специални гости и изненади, а накрая всички присъстващи ще имат възможност да зададат своите въпроси, както и да получат автограф и снимка с Йоана Вълчева.

"Винаги чакам с нетърпение и солидно вълнение срещите си с читатели. Въпреки стреса покрай организацията и притеснението ми преди да изляза на сцената, няма нищо по-удовлетворяващо от това да усетиш обичта на хората. Емоцията след това ме държи дни наред и за мен е като гориво, което ме кара още по-усилено да продължавам напред.“ – споделя Йоана.

Събитието се организира по случай официалния празник на града в партньорство с Регионална Библиотека "Пейо К. Яворов“.

Повече за автора:

Йоана Вълчева е съвременен български писател, автор на романите "Съвест" (2016), "Пегол" (2017), вдъхновен от реални събития, и "Пратеник на полумесеца“ (2020). Определя жанра, в който твори, като романтичен трилър. Книгите ѝ бързо се превръщат в любими на българските читатели заради интересните и актуални теми, които засягат, динамичното действие и увлекателния стил на писане.

През 2018г. стартира кампанията "България чете" под формата на книжно онлайн предизвикателство. То продължава 5 месеца и в него се включват над 1500 души, десетки съвременни български писатели, публични личности и медии.