"Пингвинчето Фраки“ представят на сцената на театър "Весел“, предаде репортер на "Фокус“. Постановката ще бъде изиграна от 11:00 часа в читалище "Искра“ и е част от съботните семейни спектакли на културната институция. Заглавието има повече от две десетилетия сценичен живот в репертоара на "Весел“. Пиесата е подарена на театъра от известния театровед и режисьор Марина Гочева. Това е и първият премиерен спектакъл през 1998. Постановката и куклите са дело на Веселин Василев, сценографията – на Лидия Къркеланова, а музиката – на Димитър Паперов. В спектакъла участват Елка Баланова и Веселин Василев.

Увличащата с лиричния си сюжет история е поднесена на детската аудитория по оригинален и самобитен начин – драматургичният материал се "разгъва" ненатрапчиво на принципа на хармониката. Малкото пингвинче Фраки опознава света в търсене на откраднатото Слънце. А с какво ще го провокират Големият пингвин, котаракът Роки, Чудо-Юдо, Крокодилът Кроки и Капитанът – отговор на този въпрос дава самият спектакъл. В разказваната история е водеща тезата, че за доброто граници няма.

Проектът "Съботни спектакли за семейна публика“ на "Весел“ се реализира с любезната подкрепа на Община Велико Търново и в партньорство с читалище "Искра“ във Велико Търново. Допълнителна информация можете да получите на тел. 0878 790 549.