Романтичната комедия на Драматичен театър - Габрово гостува в залата на Община Силистра.

В една по-различна роля ще видим актрисата Мария Сапунджиева в спектакъла "Трудни за обичане", с който Драматичен театър "Рачо Стоянов" - Габрово ще гостува в края на месец март в Силистра. Представлението е по пиесата "Пеперудите са свободни" на автора Леополд Герш и се поставя и играе успешно в целия свят. Габровският спектакъл е с режисьор Светослав Славчев, а в една от главните роли ще видим актрисата Мария Сапунджиева. Партнират ѝ Ангел Калев, Адриана Димова и Светослав Славчев.

"Трудни за обичане" се играе вече 8 сезона с малки прекъсвания и има успешно изиграни над 60 представления. През март трупата ще има и своите турнета в Силистра и Шумен. Сюжета разказва за това как съдбата среща младият мъж Дон Бакър с ексцентричната Жил Тънър и той е поставен пред труден избор - да се впусне в несигурна връзка или да се остави в ръцете на влиятелната си и себична майка.

През 2023 година Ангел Калев получи награда за "Най-добър актьор" за ролята на Дон Бакър от Международния фестивал на пътуващия театър в град Сливница, а спектакъла получи най-голямата награда - "Награда на публиката".