Община Бургас и кметът Димитър Николов канят жители и гости на града да се повеселят заедно на площада в новогодишната нощ. Беше трудна година.

"Нека я изпратим с усмивка, а новата да посрещнем с надежда и заредени с добра енергия. Както на Никулден, така и на 31 декември основните празнични събития в Бургас ще се случат на сцената на пл. "Тройката“, близо до градската коледна елха. Там през целия месец има занаятчийски базар и къщички, в които се продават храна и вино", посочват от местната администрация. 

Началният час на празничния новогодишен концерт е 22.30. Тогава ще започне подгряващ сет на бургаския диджей Simon Keye.

В 23.10 часа на сцената по покана на Община Бургас ще се качи диско кралицата Прешъс Уилсън. Тя пристига у нас в компанията на две бек вокалистки и своя мениджър. Ще чуем най-големите хитове от работата ѝ с групи като Eruption и Boney M, както и от времето на соловата ѝ кариера.

В полунощ ще има празничен фойерверк и ще прозвучи химнът на Република България.

След това на сцената ще излезе оркестър "Странджа Бургас“ със солист Жечка Сланинкова. Под звуците на любими народни песни на площада ще се извие традиционното българско хоро.