Последният ден на Европейската седмица на мобилността налага някои промени в движението в София.

От 20,00 ч днес до 16,00 ч на 22 септември (петък) е забранено паркирането и престоят на превозни средства на бул. "Витоша“ в участъка от бул. "Патриарх Евтимий“ до бул. "Ген. М.Д. Скобелев“.   

Като част от европейската кампания за насърчаване на здравословното ходене на 22 септември от 8,00 до 20,00 ч ще бъде забранено преминаването на превозни средства в централната част на града - в пространството между ул. "Ген. Й. Гурко" , ул. "Алабин", бул. "Витоша", бул. "Княгиня Мария Луиза", пл. "Независимост", бул. "Дондуков" и ул. "Раковски". Затворен за престой и паркиране на 22 септември от 8,00 до 20,00 ч ще е и паркингът на пл. "Княз Александър I“, съобщиха за "Фокус" от Центъра за градска мобилност.

Пътуване във времето с автобуси, велошествие, тест с водороден автомобил  и още куп забавления в последния ден на Европейската седмица на мобилността

Центърът за градска мобилност кани всички столичани на 22 септември от 10.00 часа на бул. "Витоша“ между пилоните на НДК и бул. "Патриарх Евтимий“ , за да се забавляваме заедно в последния ден от Европейската седмица на мобилността. Тази година седмицата, която стартирахме на 16 септември, заедно с  градове от цяла Европа, е под мотото "Пестене на енергия“.  

В 10.30 часа се събират велосипедистите, които ще участват в традиционното велошествие на ЦГМ, СО и посолството на Дания в България. Стартът е в 11. 00 ч., а  маршрутът е по бул. "Витоша" до Южния парк, ул. "Бяла черква", бул. "Арсеналски", бул. "Черни връх", бул. "Христо и Евлоги Георгиеви", ул. "Гурко", бул. "В. Левски", бул. "Патриарх Евтимий" и бул. "Витоша".  

От 10.00 часа ще бъдат отворени и всички шатри с различни активности на нашите партньори. Всеки посетител може да се качи и да се снима в ретро автобус или тролейбус, както и на последните модели превозни средства в обществения транспорт. Ще има и специална демонстрация на иновативен автомобил, изцяло захранван с горивна клетка с водород, който е по проект на студенти от ТУ-София.  Посетителите ще имат възможност да тестват електрически велосипеди на E-Bike, уроци по йога, зумба, тай-чи и да се запознаят с последните продукти на редица иновативни компании, да проверят здравето си на шатрата на Медицинския университет и още много други забавления.  Всички те са безплатни.