С празничен концерт на 31 май на Античен театър Пловдив ансамбъл "Тракия“ ще поздрави пловдивчани и всички деца по повод първи юни. Събитието е с вход свободен, а началото му е от 18.30 часа.

Близо 500 възпитаници на школите към ансамбъл "Тракия“, НУМТИ "Добрин Петков“, СУ "Св.св. Кирил и Методий“, СУ "Любен Каравелов“, ФТА "Иглика“ към ОДК –Пловдив, "Луди млади“ към НЧ "Проф. Кирил Дженев - 2018", ФТА "Дилянка“, ФТА "Седенчица“ ще се качат на античната сцена, за да създадат един незабравим спомен от отбелязването на деня на детето.

"Този концерт е празник за децата на Пловдив. Той е вдъхновение от работата ни в школата за деца към ансамбъла и естествено продължение на поредицата от образователни концерти, които възстановихме от миналата година“, споделя художественият ръководител на "Тракия“ проф. Даниела Дженева.

"Тракийска палитра“, "Видински танц“, "Дайчово“, "Български ритми“ са част от изпълненията, с които младите таланти ще пленят публиката. А организаторите от ансамбъл "Тракия“ са включили още песни и танци от всички фолклорни области в България, както и детски игри.

Ансамбъл "Тракия“ повече от половин век е вдъхновение за поколения българи, а благодарение на школата си за деца повече от десетилетие най- младото ни поколение се запознава с красотата на музикалния и танцов фолклор на България.