"Човекът на екрана е някой различен от баща ми. Там той има шапка и мустак, а баща ми беше различен. Той не се обличаше така.", сподели Юджийн Чаплин по време на пресконференцията на "Сцена на кръстопът", предаде репортер на Plovdiv24.bg

Концерт-спектакъл Chaplin Pianissimo с участието на петото дете на Чарли Чаплин  се проведе на сцената на Драматичен театър Пловдив.

Творецът сподели, че идеята за него се е родила по време на пандемията.

"Трябваше да направя музика за две пиана. Първо казах да, а после помислих, че ще е добра идея да има малки разкази между самите парчета. Получавам много въпроси, как е композирал и работил баща ми Чарли Чаплин. Идеята дойде и от тях и така сглобихме шоуто. Това е един разказ за Чаплин и неговата музика. Невероятното е, че той е бил свидетел на процесите в 20 век и е бил повлиян от това, което се е случвало около него. 

Развълнуван съм, че мога да представя това в Пловдив и да видим реакцията на хората."

Юджийн Чаплин уточни, че са избрали най-популярните музикални теми, въпреки че творчеството стига за поне още няколко концерт-спектакъла.

"Ако искаш да бъдеш запомнен, ще използваш най-известната музика."

Той разказа и за спомените, които пази от баща си.

"Помня, като пишеше музиката за 'Циркът' и "Хлапето". Винаги пишешe, когато бяхме на училищe. Когато се прибирах по-рано, заставах в коридора и го слушах как свиреше и се чудих, защо я пишеше тази музика. Последната работа на баща ми, винаги му беше най-любимата."