Както вече Агенция "Фокус" писа Районна прокуратура – Пловдив  внесе искане за вземане на мярка за неотклонение "задържане под стража“ по отношение на - М.Х.А, Й.А.Ч., М.Д.Д., П.Д.Ч. и Х.А.О., привлечени в качеството им на обвиняеми на 21.09.2022г. по ДП № 114/2022г. по описа на Отдел "Криминална полиция“ при ОДМВР – Пловдив, прокурорска преписка № 10200/2022 г. по описа на Районна прокуратура гр. Пловдив, за извършено от същите престъпление по чл.281, ал.2, вр. ал.1 от НК.

Делото е разгледано незабавно в същия ден, като на обвиняемите М.Х.А, Й.А.Ч., М.Д.Д., П.Д.Ч. и Х.А.О е взета най – тежката мярка за неотклонение "задържане под стража“.

В мотивите си съдът сочи, че е налице обосновано предположение, че задържаните лица са извършители на посоченото престъпление, както и че е налице много висока обществена опасност на деянието и на самите извършители поотделно, на всеки един от тях, от което следва изводът, че е съществува реална опасност същите да извършат друго престъпление.

Поради тези мотиви съдът е преценил, че най-адекватна мярка за неотклонение е вземането на най-тежката такава, а именно "Задържане под стража“.