Специализирана операция по противодействие на конвенционалната престъпност се провежда на територията на община Котел. Акцията стартира рано тази сутрин в няколко населени места едновременно. Екипи на РУ-Котел, участък "Градец", сектори "Пътна полиция" и "Специални тактически действия" към ОДМВР-Сливен, жандармерия и горски служители на "Югоизточно Държавно Предприятие" ДП-Сливен работят по разкриване на престъпления срещу имуществото и наркоразпространението, проверяват се водачи на МПС за употреба на алкохол и/или наркотични вещества, извършват се проверки за установяване на незаконно добити дърва за огрев, съобщиха от ОДМВР - Сливен. 

Към 11,00 часа са проверени 154 автомобила и 293 лица. Извършени са претърсвания в части имоти със служебно полицейско куче, като на един от адресите е открито наркотично вещество-около 15 грама канабис. В хода на операцията са задържани общо 5 ли news pic 2
©
ца –трима за кражби от частни домове, едно непълнолетно момче за кражба от лек автомобил и един за притежание на наркотични вещества. Образувани са 10 преписки за незаконно добити дърва за огрев, общо около 15 куб. м. По линия на пътната безопасност са съставени 25 фиша и 5 акта. Връчени са 64 наказателни постановления и фишове.

На едни от проверените водачи са връчени 5 броя ел.фишове на стойност 1000 лева. Специализираната операция продължава.