Петима водачи на МПС, употребили алкохол и наркотични вещества, двама от които с алкохол над 2 промила, са установени през почивните дни от екипи на ОДМВР-Сливен.

На 10 октомври, в 01,15 часа, на път ІІ-48, полицейски екип на РУ-Котел е спрял за проверка лек автомобил "Ауди А8“, управляван от водач на 55 години от град Разград. Пробата за употреба на алкохол е показала над 2,00 промила алкохол. Мъжът е задържан за 24 часа. По случая е образувано бързо производство.

На 8 октомври, в 06,30 часа, в село Научене полицейски екип на РУ-Нова Загора, извършващ контрол в малките населени места, е спрял лек автомобил "Форд Ескорт“. При проверката се установява, че водачът е неправоспособен на 21 години от същото село. Пробата за употреба на алкохол, извършена на място, е показала положителен резултата над 1,2 промила. Водачът е задържан за 24 часа. Образувано е бързо производство.

На 8 октомври, в 21,40 часа, в село Гавраилово, полицейски екип на РУ-Сливен, извършващ контрол в малките населени места, е спрял за проверка лек автомобил "Опел Виваро“, управляван от водач на 59 години от село Желю войвода. Пробата за употреба на алкохол, извършена на място,  е показала положителен резултат над 2,00 промила. Водачът е задържан за 24 часа. Образувано е бързо производство.

На 8 октомври в село Чинтулово е извършена проверка на 22-годишен мъж от същото село, водач на лек автомобил "БМВ“. Пробата за употреба на наркотици е показала положителен резултат. Водачът е задържан за 24 часа. Образувано е бързо производство.           

На 9 октомври, на бул.“Ст.Стамболов“  в град Сливен, е извършена проверка на 55-годишен мъж, водач на лек автомобил "Ауди“. Пробата за употреба на алкохол е показала положителен резултат над 1,2 промила. Водачът е задържан за 24 часа. Образувано е бързо производство.