Петима са задържани за притежание на наркотици в Старозагорско само за седмица, съобщиха за "Фокус" от ОДМВР-Стара Загора. Четирима от тях са били заловени в рамките на полицейска акция.

На 14 юни, служители на сектор “Противодействие на криминалната престъпност" при ОДМВР - Стара Загора са провели специализирана полицейска операция за пресичане, разкриване и документиране на престъпна дейност, свързана с разпространение на наркотични вещества. Около 13:20 ч., на ул. "Стамо Пулев" в Стара Загора, е извършена проверка на 39-годишен мъж, при която са намерени и са иззети 2 полиетиленови пликчета съдържащи 1,40 гр. бяло кристалообразно вещество, за което след извършена експертиза е установено, че е наркотично -  метамфетамин. 

Около 18:00 ч., на ул. "Граф Игнатиев" в Стара Загора, е извършена проверка на 32-годишен мъж и 26-годишна жена и на ползван от тях л.а. “Mитсубиши", при което в автомобила е намерено и е иззето полиетиленово пликче, съдържащо 0,47 гр. бяло кристалообразно вещество - метамфетамин.  

Около 18:50 ч., на ул. "Калояновско шосе" в Стара Загора, е задържан 30-годишен мъж.  Извършена е проверка в гаражна клетка, ползвана от лицето, в хода на която са намерени са иззети 95,98 гр. бяло кристалообразно вещество, за което след извършена експертиза е установено, че е метамфетамин и 87,37 гр. суха зелена тревиста маса - марихуана. Извършена е проверка и на л.а. “Опел", ползван от мъжа, при което са намерени и са иззети още 21,36 гр. метамфетамин и 4,87 гр. марихуана. В ОДМВР - Стара Загора  е образувано досъдебно производство за престъпление. Работата по случая продължава под ръководството на Окръжна прокуратура - Стара Загора.

На 21 юни, в РУ - Казанлък е започнато бързо производство срещу 29-годишен мъж, затова че в 13:45 ч., по първокласен път I-6, е управлявал л.а. "Мерцедес'' след употреба на наркотични вещества - амфетамин и метамфетамин, установено с техническо средство. Водачът е задържан за срок до 24 часа.