На 19-ти декември, при съвместна специализирана полицейска операция, между Областната дирекция на ОДМВР - Варна и ГДБОП, по линия за разпространение на наркотици са били задържани 5-ма души, четирима, от които в момент на сделка, предаде репортер на Агенция "Фокус". Това обяви на брифинг в морската столица старши комисар Атанас Михов, директор на полицията във Варна. Задържаните са на възраст - 32, 37, 46 и 62 години, криминално проявени.

"Трима от задържаните са от София, един е от Силистра и един от село Дъбравино. Заловени са във Варна, в близост до два автомобила, с които са се придвижвали, а при претърсване на колита са намерени и иззети над 3 кг. метамфетамин. Извърешни са и претърсвания на домовете им, в град София, където също са намерени наркотици. Задържаните наркотици са на стойност около половин милион лева", обясни комисар Михов.

Стана ясно още, че при претърсванията в жилищата на задържаните е била открита кутия с лукчета, между които е намерен плик с вещество, което наподобява наркотик.

Заловените са задържани за срок от 24 часа по Закона за МВР, образувано е досъдебно производство за разпространение на наркотични вещества. Групата е наблюдавана в продължение на няколко месеца, а работата по случая продължава под наблюдение на Окръжна прокуратура.