Петима служители на РДПБЗН Пловдив с отличия в престижния национален конкурс "Пожарникар на 2022 година", съобщиха от пресцентъра на РДПБЗН. Президентът награди и екипите, участвали в спасителните акции в Турция Борис Канагрохов-инспектор в група ДПК, и колегите от сектор СОД - младши експертите Христо Чолаков и Динко Криворов, както и младши инспекторите Красимир Добранов и Ивайло Иванов са сред победителите в националното издание на конкурса, който се провежда по инициатива на ГДПБЗН за 28 - ми пореден път.

Тържествената церемония се проведе в Централния военен клуб в столицата, а на нея присъстваха президентът Румен Радев, ръководствата на Министерството на вътрешните работи и на ГД "Пожарна безопасност и защита на населението.

Тържеството уважиха директори на дирекции в МВР, ръководители на държавни структури, както и представители на партньорски организации, структури на неправителствения сектор и служители от пожарните служби в страната. Инспектор Борис Канагрохов е отличен за изключително активната превантивна дейност, която развива и за обученията по противопожарна безопасност сред различни възрастови и управленски групи, а колегите от сектор "Спецеялизирани оперативни дейности" получават колективна награда за всеотдайната си работа по време на наводненията в карловските села през месец септември тази година.

Президентът Румен Радев връчи отличия на екипите, които се
включиха в издирването на оцелели под руините в опустошителното земетресение в Турция. За висок професионализъм, себеотрицание и изпълнен дълг бяха поздравени и нашите 16 пловдивски огнеборци и спасители - гл.инспектор Петър Петров- началник сектор СОД и заместник-ръководител на операцията на Международния модул, Веселин Кашилски, Петър Ангелов, Красимир Добранов, Георги Ганчев, Стоян Кюркчиев, Пламен Писков, Емил Лазаров, Генко Аргиров, Георги Нанков, Запрян Колев, Димитър Стефанов, Драгомир Гайдев, Иван Колев, Христо Шенчев и Антоан Димитров.

Те бяха удостоени с почетен знак, връчен на екипа и поименни грамоти . Колеги, гордеем се с високата оценка за вашия достоен труд и служба с чест на обществото!