Около 23.10 ч. вчера в Пловдивското Второ РУ е постъпило съобщение за приет в спешен кабинет мъж, след нанесен побой. На място е изпратен полицейски екип, а потърпевшият – жител на Кърджали заявил, че става въпрос и за грабеж. В резултат на предприетите незабавни оперативно-издирвателни действия криминалистите установили и задържали авторите на деянието – пет непълнолетни момчета на възраст между 15 и 17 г. По случая е образувано досъбедно производство, предстои материалите да бъдат докладвани в районна прокуратура.

Междувременно 17-годишен криминално проявен младеж се озова в ареста на Второ РУ по подозрения за грабеж. Разследването започнало преди седмица, след като 53-годишен мъж се оплакал, че в района на ул. "Ангел Букорещлиев“ в града под тепетата непознат мъж, използвайки сила и захлахи, отнел мобилния му телефон и борсета с лични документи и пари. По случая е образувано досъдебно производство за престъпление по чл. 198 ал. 1 от НК под наблюдението на районна прокуратура.

Две 16-годишни момчета са заподозрени за палежи в кв. "Кичук Париж“. Преди десет дни собственик на автомобил сигнализирал за нанесени щети по колата му, паркирана в близост до запален пластмасов контейнер за смет на бул. "Александър Стамболийски“. Минути след полунощ в понеделник на спешен телефон 112 постъпила информация за горящи контейнери за смет на ул. "Гавраил Кръстевич“ и ул. "Петър Стоев“.

На място били изпратени екипи на пожарната и полицейски служители, а при огледа били установени данни, че огънят е предизвикан умишлено. Вчера разследването на криминалистите от Първо РУ дало положителен резултат и авторите на деянието са установени. Образувани са досъдебни производства по чл. 330, ал. 1 от НК и чл. 131 ал. 1 от НК под наблюдение на прокуратурата.