Петима души пострадаха в пътни инциденти през изминалото денонощие в област Стара Загора, съобщиха за Агенция "Фокус" от ОДМВР-Стара Загора. В 6:47 часа тази сутрин е получено съобщение за пътнотранспортно произшествие на пътен възел от с. Копринка с първокласен път I-6. Инцидентът е станал между лек автомобил "Фолксваген", управляван от 63-годишен мъж и лек автомобил "Шкода", управляван от 47-годишен мъж.

По първоначална информация са пострадали четирима души. Водачът на Фолксвагена е получил фрактура на две ребра и подбедрица, настанен е за лечение в болнично заведение, без опасност за живота. 4-годишно дете и две жени, пътували в Шкодата, са обслужени амбулаторно и освободени, без опасност за живота. Водачите са тествани за употреба на алкохол, отчетен е нулев резултат. В РУ-Казанлък е започнато досъдебно производство.

Вчера, около 13.05ч. в гр. Чирпан, на паркинг прилежащ към сграда на бул. "Георги Димитров" е настъпило пътнотранспортно произшествие. По първоначална информация, същото е между товарен автомобил "Ивеко", управляван от 33-годишен мъж и 37-годишна пешеходка. Тя е получила счупване на прешлен и лопатка, настанена е за лечение в болнично заведение, без опасност за живота.

Водачът е тестван с техническо средство за употреба на алкохол, отчетен е нулев резултат. В РУ-Чирпан е образувано досъдебно производство по чл.343, ал.1 б."б" вр. с чл.342, ал.1 от НК.

Рени АТАНАСОВА