Пети ден продължава акцията по издирване на двамата рибари, предаде репортер на "Фокус". Въпреки неблагоприятните метеорологични условия, от 9. 00 часа днес екипи на полицията, Общината, Изпълнителната агенция по рибарство и аквакултури, водолази и доброволци подновиха търсенето на Ивелин Тодоров и Петър Петров в езерото Мандра край Бургас. 

"Собствениците на оборудвани със сонарна система лодки от Пловдив, Казанлък, Бургас, Приморско вече предложиха помощта си и ще се включат в издирвателната акция в язовир Мандра. Така те ще са от голяма помощ на водолазите от РДПБЗН. 

Първата лодка пристигна снощи от Пловдив и от сутринта, заедно с общинската наблюдават с камери дъното на язовира. Преди малко в издирването се включи още една. До обяд ще влязат още няколко лодки, очакваме ги. Изключително съм благодарен на собствениците на плавателните съдове за помощта и жеста! Дано има резултат от усилията", заяви кметът на Бургас Димитър Николов

"Фокус" припомня: Мъжете влезли във водите с надуваема рибарска лодка около 23.00 ч. в неделя и оттогава следите им се загубват. Издирвателните дейности започнаха от рано сутринта в понеделник, когато роднините им са подали сигнал за това, че двамата са изчезнали. Във вторник екипите успяха да открият лодката, която са използвали, но до момента следа от тях няма.