Пред храм "Св. Иван Рилски" в Перник бе отслужен молебен и водосвет за здраве и благоденствие по повод годишнината от земетресението през 2012 г. Десетки перничани се събраха пред храма, за да се помолят за здраве и спасение от бедствия. На богослужението присъстваха и кметът на града Станислав Владимиров и екипът му.

"Нека в този ден бъдем по-смирени. Да се помолим с Божията помощ Перник да бъде по-спокоен, по-мирен, и по-уютен за всички нас", каза кметът на община Перник Станислав Владимиров.

Той добави, че днешната дата ни напомня за ден, който е оставил отпечатък върху всички нас. Владимиров допълни, че подобни събития ни правят по-смирени.

"Тогава разбираме, че не всичко зависи от нас. Животът е кратък и трябва да сме все-повече ангажирани да направим така, че цялата общност около нас да живее по добре", каза още Станислав Владимиров.

"Да се помолим на Бог и да благодарим, че въпреки голямото земетресение, което разлюля нашия град преди години, въпреки материалните щети, които то нанесе и уплахата на хората, Бог не даде да има нито една жертва тук, в нашия град“, каза предстоятелят на храм "Св. Иван Рилски" отец Людмил в проповедта си след водосвета.