35-годишен перничанин е задържан за хулиганство. Мъжът вилнял през нощта в центъра на областния град, нанасяйки побой на няколко човека, в това число увредил и два автомобила, съобщават от ОДМВР-Перник.

Случката се разиграла около 30 минути след полунощ. Първоначално 35-годишният мъж спрял с автомобила си джип "Тойота“ на пешеходна пътека в центъра на Перник и без никаква причина населел удари с юмрук на 21-годишен младеж. Потегляйки, на около 20 метра напред спрял и влязъл в конфликт с друг случаен минувач. В района на съдебната палата изритал вратата на лек автомобил, ползван като такси и отправил закани и заплахи на водача му. След това потеглил с мръсна газ посока кв. "Дараците“.

На кръстовището на улиците "Средец“ и "Отец Паисий“ развилнелия се 35-годишен мъж нанесъл удари с юмрук на друг случаен минувач. Малко по-късно, на ул. "Стара планина“ блъскал многократно отзад лек автомобил "Опел“, като му причинил материални щети. Всичко това се развило в рамките на 10-15 минути. След подадени сигнали в полицията били предприети заградителни и оперативно-издирвателни действия, в резултат на които познатият на полицията мъж бил задържан, а автомобилът му иззет. Отказал тестове за алкохол и наркотици, но дал кръвна проба за химично изследване. Наложена му е 24 часова полицейска мярка. Уведомена е прокуратурата и към момента се извършват активни процесуално-следствени действия от служители на Първо РУ, след което материалите ще бъдат докладвани на наблюдаващ прокурор.

Образувани са две бързи производства по чл. 325, ал. 1 и ал.3 от Наказателния кодекс работата продължава.