В момента на тир-паркингът в Русе има 634 камиона. Това написа кметът Пенчо Милков в своя Facebook профил. 

Той отбелязва, че паркингът не би могъл изцяло да реши проблема с опашките. 

Публикуваме цялото изявление на Пенчо Милков без редакторска намеса: 

"Продължавам да настоявам при изпълване на капацитета на паркинга контролните органи да спират водачите на двете места, които определихме съвместно с държавните институции с официален протокол.

В покрайнините на града, а не във вътрешността.

Дните на наплив са понеделник, вторник и сряда, в останалите дни е далеч по-спокойно.

Затруднение представлява преминаването на шофьорите през заобиколни маршрути, за да избегнат опашката, както и най-вече прекъсванията в работата на административните гишета по границата. За режима им на работа съм изискал справка, която да представя в следващите дни пред новите министри.

И пак да кажа - паркингът е абсолютно необходима, липсваща досега предпоставка за доброто функциониране на тази система. Но не би могъл изцяло да реши проблема сам. Важна е организацията вътре, но и организацията на държавните институции. Регулиране на проблема дължи основно държавата.

От 1992-93 г. са първите публикации в Русе за километрични задръствания. До момента никой не беше решил въпроса, въпреки че паркинги в България има. Реално сега се появява възможност за трайно решение при добра организация на държавните институции и наличието на това съоръжение. Трябва да има координация на всички отговорни структури.

Направена е значителна инвестиция, която цели ред, нормално придвижване на хората и премахване на предпоставките за инциденти на пътя."