Кметът Пенчо Милков посети Куклен театър – Русе, за да поздрави лично целия екип за техните блестящи творчески постижения, научи "Фокус". Срещата премина в сърдечна атмосфера, а поводът бяха спечелените отличия от куклениците на тазгодишната церемония по връчване на театралните награди "Икар“ за спектакъла "Ясен и Омая“.

В официалния поздравителен адрес, Пенчо Милков изрази високата оценка на общината към директорката Теменуга Хараланова, артистите и целия творчески състав. Той подчерта приноса на театъра за духовното издигане и обогатяване на русенската общност чрез заслугите и всеотдайността на екипа.

"Използвам прекрасния повод, за да изкажа своето уважение към Вас и целия Ви екип, който за пореден път доказа, че освен талант и вдъхновение, притежавате и чувство за заедност, което не може да бъде научено в никоя академия. Вашата задружност, която сте изградили през годините на съвместна работа, заслужава моите и на русенци адмирации. От Вашите спектакли съм излизал винаги усмихнат и често пъти съм смесвал сълзи с усмивки… Много Ви благодаря!“, каза градоначалникът.

В галантен жест, кметът поднесе цветя на всички дами от трупата, както и специален плакет с лично послание от градоначалника. Срещата премина в приятелска атмосфера, изпълнена с пожелания за нови творчески успехи.

От Куклен театър - Русе благодариха на кмета Милков за изключителната подкрепа, която оказа на института по време на гласуването на публиката, преди церемонията по връчване на наградите "Икар“, както и за чудесното партньорство между държавния културен институт и Община Русе.

Ето какво написа кметът в личния си профил във Facebook, след срещата: 

"Имах честта днес лично да поздравя екипа на Куклен театър - Русе и директора Теменуга Хараланова за двете награди ИКАР, с които зарадваха русенци.

Това е признание за вашата посветеност в работата и за страхотното настроение, което дарявате на малките и пораснали деца на Русе. Благодаря ви и продължавайте все така вдъхновено да творите!".

Кметът на Русе публикува и няколко снимки в социалната мрежа, които може да видите в нашата галерия.