Почетен плакет за Община Русе получи кметът Пенчо Милков от Националната параолимпийска организация, съобщиха от общината. Отличието бе връчено от председателя на Спортен клуб "Олимп – спортът е равнопоставен" Георги Гаев за доброто сътрудничество и подкрепа от страна на местната администрация за организиране на спортни състезания за хора с увреждания.

"Вашите състезатели винаги са показвали сила на духа и смелост, от които всички ние можем да почерпим вдъхновение", обърна се кметът Милков към председателя на клуба. Той благодари за оказаната чест и заяви, че и занапред Община Русе ще бъде отворена към решаване проблемите на хората в неравностойно положение, на които ще бъдат оказвани нужната подкрепа и внимание, за да се насърчи активният им начин на живот и личностното и физическото им развитие.

По време на срещата беше обсъдено провеждането на бъдещи спортни състезания, които да привлекат нови членове в спортния клуб, както и участие в национални турнири за хора с увреждания. От своя страна Георги Гаев изказа признателност за подкрепата на Община Русе, която за последните 4 години чрез Програма "Спорт" е подпомогнала финансово 6 спортни прояви на "Олимп – спортът е равнопоставен“.

Припомняме, че Община Русе подкрепя дейността и на СК за интеграция "Дунав 2013", чиито членове имат зрителни увреждания. Членовете на клуба се състезават предимно на национално ниво, като избраните от тях дисциплини са канадска борба, лека атлетика, спортен риболов, спортна табла, стрелба с лък, туризъм, шахмат и шоудаун.