Педиатри от цялата страна са в Бургас за Юбилейната ХХ Научно-практическа педиатрична конференция, която се провежда от 02 -04 септември в Международния конгресен център на Морска гара, съобщиха от Община Бургас. Форумът бе открит снощи от 18.00 часа на открита сцена "Охлюва". 

"Прекланям се пред труда на хората, които се грижат за най-малките и беззащитните, за нашите деца! Разчитам на вашата подкрепа за реализирането на голямата мечта и необходимост за Бургаски регион - изграждането на Детската болница и нов модел на интегрирана здравна грижа за децата. Пожелавам ви да продължавате да бъдете пазители на най-ценното - здравето и живота на децата!“, поздрави педиатрите кметът на Бургас Димитър Николов. 

Лектори на Конференцията ще бъдат водещи специалисти от повечето катедри по педиатрия в страната, а партньори на събитието са множество фармацевтични компании, които ще имат изложбени щандове.

Събитието се организира от Бургаската педиатрична асоциация, която е член на Българската педиатрична асоциация, с подкрепата на Регионалната колегия на Българския лекарски съюз и Община Бургас.