Проблемът с бездомните животни в Благоевград продължава да се задълбочава, предаде репортер на "Фокус“. Десетки са сигналите в социалните мрежи за ужасяващи гледки на натровени безпризорни кучета, редица са и собствениците на домашни любимци, които се оплакват, че техните четириноги приятели също са станали жертви на разпръсната отрова из Благоевград.

Един от последните сигнали е от вчера. Във Facebook жена сподели, че поредното бездомно куче, което е било обгрижвано от доброволци, било е социално и не е създавало проблеми, на 24 май е било отровено.

Друг потребител също предупреди:

Отровени са няколко кучета в различни райони на града, включително и домашни!

Има разхвърляна отрова в кв. “Еленово", парк “Бачиново" и Метро!

Така празнуваме 24 май като горди българи! Показност, концерти и цветя са част от лицемерието на общината да прикрие истинското си лице!

До кога Община Благоевград ще толерира подобно отношение към животните?!

Докато всички сме в еуфория от празниците някой отново се справя с проблема с бездомните по този недопустим начин!

Припомняме, че в последните няколко месеца редица са отровените кучета в Благоевград. Напрежението в града нараства. От една страна хора се оплакват, че биват нападани, от друга природозащитници алармират, че кучетата биват избивани по особено жесток начин. Община Благоевград организира и среща, на която бяха набелязани мерки за справяне с проблема, но очевидно и към днешна дата темата остава на дневен ред, а решение няма.