На юбилейното десето издание на фолклорния фестивал на хумористичната народна песен "Хуморът в народното ни творчество" бе домакин павликенското село Дъскот. От Община Павликени уточняват за "Фокус“, че в тазгодишното издание са се включили хумористи от осем общини – Иваново, Борово, Свищов, Нова Загора, Елена, Русе, Павликени и Габрово. Съставите бяха общо 23, а индивидуалните изпълнители 15. 5-годишната Михаела Календжиева от Русе беше най-малката изпълнителка, а най-възрастният участник – 91-годишният Геньо Генев.

Фестивалът беше открит от Николай Митев, кметски наместник на Дъскот. Начало на празника постави химнът на селото, който беше изпълнен от 8-годишната Румена Кънчева, а след това имаше и поздрав от кмета на Павликени инж. Емануил Манолов.

Зрителите се насладиха на немалко изненади като изпълнението на "Дунавските гайди" при НЧ "Стефан Караджа-2018" - Русе и спектакълът на клуба за фолклорни хора и танци "Извор" към НЧ "Братство-1884" - Павликени. Гост-изпълнителят Светослав Стойчев поздрави публиката с народни песни, на които се изви кръшна хороводна китка.

Заради юбилея организаторите премахнаха конкурсния характер и наградиха всички участници с дипломи и медали.