Павилионите на "Lafka" в Бургас вече са премахнати. Това става ясно в отговор от Община Бургас на въпрос на общински съветници, видя "Фокус". 



7 павилионa на територията на Дирекция ЦАУ “Приморие" вече са в историята. За 6 от тях срокът за премахване е бил 28 февруари, а за последния – 31 декември 2024 г. На територията на ЦАУ "Изгрев" са били поставени 4 павилиона - 2 обекта в комплекс "Зорница“ и 2  в комплекс "Изгрев“. В ЦАУ "Възраждане“ са били издадени 4 разрешения за павилиони – "Лавка“. Сроковете на тези обекти са изтичали през септември и декември 2023.  В ЦАУ "Зора“ са били разположени 3  броя обекти на общинска територия. Срокът на разрешителните е бил 28.02.2023 г.  Има и един обект в частен имот. На територията на Дирекция ЦАУ "Освобождение“ са премахнати 2.   И там има и един обект в частен имот.

Всички павилиони на "Lafka" са били премахнати доброволно и са съставени констативни протоколи със снимков материал. Дължимите такси за срока на ползване са заплатени. Издадено е едно предписание за възстановяване на тротоарна настилка след демонтаж на обекта.

За освободените позиции няма административна пречка за приемане на заявление и съответно процедиране за издаване на разрешение по реда на чл.56 от ЗУТ.