"Патриарх Евтимий и Търновската книжовна школа“ е темата на ученическия конкурс "Моят роден град“ през 2023-а. Състезанието се провежда за 23-и пореден път и в него отново могат да се включат всички ученици от Великотърновска област ( от I до XII клас), предаде кореспондент на "Фокус“. Организатори и този път са Регионалното управление на образованието и Регионалната библиотека "П. Р. Славейков“. Категориите, в които се приемат творби и произведения, са "за поезия“ – до две работи; "за проза“ – една творба до три стандартни страници и "за рисунка“. Децата и младежите ще са разделени в три групи – 7-10 години; 11-14 години и 15-18 години.

Крайният срок за изпращане на стихотворенията, разказите и рисунките е 3 март. Те трябва да са придружени от трите имена на автора, класът, адрес и възраст, име и адрес на учебното заведение, телефон и e-mail адрес. Допълнителна информация можете да получитен на тел. 062/ 641 856.

На 9 и 10 март жури ще класира най-добрите творби. Победителите ще бъдат обявени на 21 март в централната сграда на библиотеката, а отличените произведения ще бъдат публикувани на сайта на институцията.

Луиза ТРАНЧЕВА