35-годишният Петър Чернев, задържан за насилие над 5-годишното дете на жената, с която живее, е служител в Пловдивския университет "Паисий Хилендарски", научи "Фокус".

В пловдивската Алма Матер е публична тайна, че мъжът има проблеми с наркотиците. Почти не ходел на работа, а, когато се появявал, бил дрогиран и неадекватен. 

Петър Чернев е назначен работа в Аудио-визуалния център от майка си проф. Надя Чернева, когато тя е зам.-ректор. След изтичането на мандата тя оглавява АВЦ и на практика става шеф на сина си, което е класически пример на конфликт на интереси.

Припомняме, че Чернев и майката на момченцето Стела Алексиева са привлечени като обвиняеми за това, че на неустановена дата през месец декември 2023 г., като извършители и в съучастие, в условията на домашно насилие, са причинили на детето средна телесна повреда, довела до обезобразяване на главата и разстройство на здравето, както и временна опасност за живота.

Пострадалото дете е изведено от семейната среда. Разпитано е в синя стая и е разказало, че е било удряно и от пастрока, и от майка си. На момченцето е осигурена закрила и следващите дни ще му бъдат направени серия специализирани прегледи, за да се установи степента на нараняванията му и дали има опасност от увреждане.

По-рано тази вечер районният съдия Иван Калибацев постанови постоянна мярка за неоклонение "задържане под стража" за Петър Чернев. Майката е на свобода с мярка "подписка".