С много емоции и вълнения, в препълнената зала на Общински театър Кюстендил, Танцова формация "Партньори“ представи своя театрално-танцов спектакъл "Носталгия“, предаде репортер на "Фокус“. Подготвен в рамките на проект "Ръка за ръка с нашите деца“ спектакълът докосна публиката и успя да разплаче голяма част от присъстващите любители на фолклора.

Изпълнителите разказаха с музика и танц  един вълнуващ любовен сюжет - силна любов, изправена пред трудности и препятствия. Накараха публиката да се замислим за трудния избор, който хората правят – да напуснат род и родина в преследване на голямата мечта или да останат в България и да се борят за истинската любов. Накараха присъстващите в залата да си спомнят моменти, каквито всички са имали в своя живот, когато са се отказали от мечтите си и високата цена, която са платили за това.

Изпълненията на танцьори от 1 до над 65 години, вълшебните гласове на Елеонора Божанова и Веселина Сиракова, звуците на гайдата в ръцете на Венислав Иванов и тъпана на Светлин Облачки, стилната сценография, подготвена от Евгени Серафимов, костюмите на Катя Хаджийска, невероятния почерк на младия хореограф Тони Кенов и режисьорския подход на Лозен Йорданов – всичко събрано в стилен букет, поднесен с много настроение, актьорска игра и емоция.

"Това е спектакъл за онова облаче, което всеки един от тази зала го крие под сърцето си. Има моменти, в които го пуска това облаче и го праща да пътува. Да пътува към времето когато е бил истински щастлив. Това е един спектакъл за изгубените мечти, защото всеки един от нас някога не е повярвал, че мечтата си заслужава и е тръгнал да търси сигурното, а след това е пращал облачето. Това е спектакъл за майките, защото те ни чакат да се върнем, а ние все нямаме време. Само пращаме облаци и се надяваме, че са добре“, каза на финала на спектакъла Евгени Серафимов.

Венцеслав ИЛЧЕВ