В Кюстендил се проведоха успешни консултации за състава на Районната избирателна комисия (РИК), която ще ръководи подготовката и провеждането на изборите за евродепутати и за Народно събрание, предаде репортер на "Фокус“. Консултациите бяха насрочени от областния управител инж. Александър Пандурски, който ръководи срещата.

В дух на консенсус и на разбирателство преминаха консултациите. Беше постигнато съгласие по отношение на ръководния и на числения състав на комисията. Решението на Централната избирателна комисия (ЦИК) дава възможност РИК да има четирима зам.-председатели.

Председател на РИК – Кюстендил ще бъде Венцеслав Механджийски от коалицията ГЕРБ – СДС. "В годините той е доказал своя професионализъм и това, че умее да организира изборите“, каза Михаела Крумова от същата коалиция.

За секретар е определен Илиян Хаджийски. Той е предложение на коалицията "Продължаваме промяната – Демократична България“. ДПС ще имат зам.-председател в лицето на Огнян Иванов. Владимир Миланов от "Възраждане“, Любчо Върбички от "Има такъв народ“ и Цветанка Харалампиева от "БСП за България“ ще бъдат зам.-председатели на РИК – Кюстендил.

"Постигнахме консенсус. Остава този консенсус да бъде одобрен от ЦИК. След което РИК ще започне своята работа. Смятам, че ще я свърши добре“, допълни Михаела Крумова. РИК – Кюстендил трябва да заработи от 19 април.