Вчера в Зала 2 на Областна администрация се състояха консултации за определяне състава на РИК-Стара Загора, предаде репортер на "Фокус". Консултациите са във връзка с предстоящите парламентарни избори и изборите за европейски парламент на 9 юни. В тях взеха участие упълномощени представители на парламентарно представените партии и коалиции в 49-то Народно събрание.

За председател на РИК бе предложена Теодора Крумова, а за зам.-председатели – Адриана Тенева от Коалиция "БСП за България“ и Златина Йовчева от ПП "Има такъв народ“.

Участниците в консултациите не постигнаха съгласие за секретар на РИК. От Коалиция "Продължаваме промяната-Демократична България“ предложиха Милен Христов, а от ДПС - Междну Халид. От партия "Възраждане“ също имаха своя кандидатура – тази на Кристина Виденова-Димитрова.

Областният управител Ива Радева ще представи в ЦИК Протокола от проведените днес консултации с предложенията на партиите и коалициите. Със свое решение ЦИК ще назначи състава на РИК-Стара Загора за предстоящите избори най-късно до 19 април.