Партиите и коалициите в Търговище се споразумяха за съставите на секционните избирателни комисии (СИК) за изборите за народни представители на 2 април, съобщиха от пресцентъра на Община Търговище.

В консултациите, свикани от кмета д-р Дарин Димитров, участваха представители на всички парламентарно представени партии в 48-ото Народно събрание.

Общо 844 ще са членовете на всички 105 СИК в общината. Най-много места в тях има коалиция "ГЕРБ-СДС“ – 171 броя, като 88 от тях са на ръководни позиции. Коалиция “Продължаваме Промяната“ е със 144 места, от които 69 са ръководни. За партия ДПС определените места са 113, от които 47 са на ръководни постове. Партия "Възраждане“ ще разполага със 104 места в комисиите, като 35 от тях са ръководни. Също с по 104 места в СИК са коалициите "БСП за България“, "Демократична България – обединение“ и "Български възход“. Ръководните им позиции са съответно 31, 26 и 16 броя.

Постигнато бе и съгласие за състава на подвижната избирателна секция, в случай че такава бъде образувана. За целта е необходимо в Общината да постъпят поне 10 заявления, като до момента няма подадени такива. Срокът за подаване на документи е 18 март в отдел ГРАО или онлайн, на e-mail: obshtina@targovishte.bg, без да е необходим подпис.