Поставяне на паркови елементи ще укрепи коритото на река Добричка в част от парка "Св. Георги" в Добрич, в района на ресторант "Лебед". Предложение за това беше единодушно прието от Общинския съвет на Добрич, предаде репортер на Агенция "Фокус". Финансовите средства се осигуряват от частен инвеститор - собственика на парк-хотел "Изида", а схемата за поставяне на укрепителните елементи ще бъде одобрена от главния архитект на Община Добрич. 

Проектирането, изпълнението и финансирането ще бъдат изцяло поети от частния инвеститор. С поставянето на парковите елементи ще бъдат предотвратени разливите и наводненията в района, който включва алеи за разходки и каране на ролери и велосипеди, пейки за отдих, зелени площи, а в близост има и спортни съоръжения - плувен комплекс и тенис кортове.  

В процеса на дебатите беше предложено от общински съветник Общината да разработи за следващата година идеен проект за цялостно укрепване на дерето на река Добричка от местността Гаази Баба през Градския парк, което да включва и най-уязвимата част в района на ресторант "Лебед", където вече многократно е имало разливи при проливен дъжд и интензивно снеготопене. Цялостният проект ще гарантира устойчивост на решаването на проблема с наводнения вследствие на преливане на водата от коритото на река Добричка в парковата част на града. 

Жулиета НИКОЛОВА