"Панорама на училищата“ 2023 г. беше открита в Благоевград. Изложението се провежда в рамките на два дни във фоайето на Младежки дом на площад "Народни будители“, предаде "Фокус".

Начало на образователния форум, организиран от Община Благоевград и от Център за личностно и творческо развитие на децата на Благоевград, дадоха Симона Митова, директор "Образование“, директорът на ЦЛТРДБ Богдана Костадинова и директорът на ДБТ Петя Гюрова.

"Благодаря на всички училища, които се включиха в инициативата. Едно от най-ценните неща в съвременния свят е информацията.

Днес скъпи деца, ученици и родители от първо лице може да направите своя информиран избор тук и сега“, каза Симона Митова и поздрави всички участници и посетители на изложението от името на кмета Илко Стоянов.

Инициативата има за цел да предостави подробна информация за приема за учебната 2023/2024 г. Родители и ученици имат възможност да се срещнат и да разговарят на място с представители на всички училища на територията на община Благоевград. Те ще им окажат помощ в избора на учебно заведение и ще ги запознаят със своите постижения. 

Екип "Кариерно ориентиране“ при ЦЛТРДБ ще бъде на разположение на посетителите на 11 и 12 май от 10.30 ч. до 18.30 ч.