Панорама на образованието в Свищов предстои в крайдунавския град, предаде кореспондент на "Фокус“. Проявата е традиционна и се случва ежегодно в първите дни на лятото, припомнят от местната администрация. Едноименният форум е насочен към седмокласниците и техните родители, но в него могат да се включат и по-малки деца, които проявяват интерес към свищовските училища.

"На събитието ще бъдат представени възможностите за обучение след седми клас в образователните институции на територията на община Свищов, а на информационните щандове на всяко училище, разположени в Градския парк до ПБНЧ "Еленка и Кирил Д. Аврамови – 1856“ ще може да получите индивидуална консултация и подробна информация за паралелки, профили и предлагани специалности“, обясняват организаторите от Образователната дирекция при местната администрация.

"Панорама на образованието в Свищов 2023“ започва в 12:00 часа на 9 юни /петък/ и ще продължи през целия ден. Мястото е пространството пред Първо българско народно читалище "Еленка и Кирил Д. Аврамови“.