Тази година отбелязваме 50-то юбилейно издание на международния фестивал Панаир на книгата. Това каза Петя Господинова, зам.-председател на Асоциация "Българска книга“ в "Денят на Фокус“ по Радио "Фокус“. Тя сподели подробности за Панаира на книгата, който се провежда в НДК. Открива се днес и продължава до 10 декември

Панаирът се е разраснал изключително много от първото си издание в зала "Универсиада“. Сега издателствата, които участват, са много повече. Тази година над 160 издателства са част от фестивала. Читателите ще имат на разположение над 100 000 заглавия, от които да избират, каза още Господинова. "Всяка страница създават неповторима история“, каза още Господинова.

Паралелно се провежда 11-то издание на Софийския международен литературен фестивал, където се очакват 16 водещи имена от световната литература – Дача Мариани, Нарине Абгарян и още, и още. С тях желаещите ще могат да се срещнат също в Национален дворец на културата.

Тази вечер от 19 и 30 ч фестивалът се открива официално. В това време ще се връчат и наградите "Златен лъв“ в две категории във връзка с книго издаването. Ще присъстват вицепрезидентът, премиерът, министърът на културата, популярни български писатели. Можете да станете част от събитието в зала 3 на НДК тази вечер.