Пампорово беше пълен с туристи по време на Коледните и Новогодишните празници. Това каза за "Фокус“ изпълнителният директор на "Пампорово“ АД, Мариян Беляков. "Няма какво повече да искаме, предвид сложната метеорологична обстановка и липсата на естествен сняг. Курортът е един от малкото и в Европа, който предлага добри условия за ски в безснежната засега зима. Освен българи, в Пампорово имаше и много чуждестранни туристи от Великобритания, Ирландия и всички балкански държави“, поясни Беляков.

Той уточни, че много българи, които почиват в Алпите по време на празниците, са предпочели тази година да почиват в Пампорово заради добрите условия за зимни спортове. "Целият месец януари се очертава да бъде така и да има много туристи поради същата причина. Успяхме да заснежим 7 писти, които не са малко в тази ситуация и в крайна сметка за нас сезонът върви и продължава и то с пълна сила“, отбеляза Беляков.

Прогнозите са за още безснежни дни, но снежната покривка в Пампорово е достатъчно дебела и пистите се поддържат добре. От курорта нямат никакви притеснения поне до средата на февруари да имат условия за ски, дори и времето да продължи да е слънчево и топло.

Нели ГЕРГЬОВСКА