Преди няколко дни жителите на Калофер излязоха на протест заради окаяния вид на един от емблематичните паметници на Христо Ботев. Въпреки отпуснатите средства преди седем години и направения ремонт, монументът продължава да се руши, съобщи bTV.

Ремонт на мемориалния комплекс на Христо Ботев в родния му град е бил извършен през 2016 г. с цел освежаване. Бюджетът е бил на стойност 300 000 лева. Първоначално всичко е изглеждало наред, но няколко месеца по-късно започват да се появяват проблеми.

"Очакваме общината да си свърши работата. Имам повече от 10 докладни, на които нямам никакъв отговор. Нямам никаква комуникация с фирмата изпълнител, тъй като не съм подписал договор с тях, той е подписан с Община Карлово“, заяви кметът на Калофер Румен Стоянов.

 

Той обясни, че от Община Карлово са дошли да огледат паметника, но не са го информирали за констатациите.

"Периодично правим огледи на електрическата инсталация, както и на площада. Има сигнали от г-н Стоянов за разместени плочки, но лично съм изпратил хора от строителния отдел на общината, които прегледаха плочките, ще уведомим фирмата с писмо, за да предприемат действия по отстраняване на проблемите“, отговори заместник-кметът на Карлово Николай Цветков.

Той допълни, че ако те не се задействат, Община Карлово ще извърши ремонта и след това ще предяви иск за направените изходи.

Цветков заяви, че има заведен иск срещу фирмата-изпълнител.