В IV Основно училище в Стара Загора бе поставена паметна плоча в знак на почит към поета и патрон на учебното заведение Кирил Христов, предаде репортер на "Фокус". Инициативата е на директора Господин Балъкчиев, във връзка с 85-годишнината на учебното заведение, откакто то носи името на патрона си. Директорът разкри историята на това как училището е приело името на старозагорския интелектуалец и поздрави всички, допринесли за реализирането на инициативата.

"Поздравявам ви за тази страхотна инициатива. Благодаря на ръководството, на екипа на училището и на децата, които с ентусиазъм са прегърнали и реализирали идеята. Знам колко усилия стоят зад осъществяването на такава идея. Вие не се отказвате, вие сте за пример“, приветства зам.-кметът на Общината Милена Желева.

Поздрав към присъстващите отправиха и началникът на отдел "Образование“ Станимира Димитрова, както и омбудсманът на Стара Загора Иванка Сотирова. Част от гостите бяха още главният архитект Младен Иванов, Милена Йолдова-Стоянова, началник на РУО, Петър Калчев, директор на РИМ, Валентина Бонева, председател на ПК по Образование, наука и защита правата на децата към ОбС, директори на учебни заведения и други.

Рецитал от подбрани стихове на старозагорски поети, с акцент от творчеството на Кирил Христов, изпълниха ученици от театрална група "Малки актьори“.  

Рени АТАНАСОВА