Паметна плоча на европейския шампион по борба Недко Недев ще бъде поставена в родното му село Падина. Това бе одобрено на сесия на Общинския съвет в Девня по предложение на кмета Свилен Шитов.

С поставянето на бюст-паметници на български патриоти и на личности, свързани с историята на Девня и населените места в общината, сложихме началото на една кампания за изразяване почит към бележити български патриоти или личности, които са свързали живота и делата си с община Девня и са допринесли за нейното развитие и популяризиране. Недко Недев, от чиято кончина през 2024 г. се навършват 20 години, е сред хората за пример, шампион от световна класа, прославил България, с който всички ние трябва да се гордеем, аргументира предложението си кметът.

Паметната плоча на Недко Недев ще бъде поставена в зелената площ пред оградата на църковния храм "Свето Възнесение Господне“ в с. Падина, реши ОбС – Девня. "На негово име е кръстен и специфичен похват в борбата – раменно хвърляне от стойка, която сред борците е известена като "Хватката Недев“, припомни председателят на Общинския съвет Владимир Ненков.

Недко Недев е европейски шампион и трети в света. Носител е на златния пояс "Никола Петров“ (1979).