"Продължаваме Промяната" в Пловдив отново повдигна въпроса за ремонта на сградата на Хуманитарната гимназия на нарочен брифинг днес, предаде репортер на "Фокус".

"Съмняваме се, че тази сграда няма никога да бъде ремонтирана, а историята прилича много на тази с Панаира. Това няма да го позволим", заяви народният представител Росен Костурков

Според Елена Филипова, сградата е в изключително тежко състояние и се руши над главите на децата, с пропаднал и прогнил паркет е и изгнили елементи, с деформирани стълби. Седмо поредно лято сградата е животозастрашаваща за децата. "И до момента общината е абсолютен пас относно финансиране на тази емблематична сграда. Общината не иска да финансира ремонта на собственото си имущество в Пловдив. Не се случва нищо и с отпуснатите пари", казаха от ПП. 

"Това, което искаме да кажем, е, че ние няма да го позволим, ако някой си мисли, че ще се откажем и ще забравим през годините. Ние няма да позволим това да е поредната ситуация, подобна на Пловдивския панаир", каза Костурков. 

В тази сграда учат 2000 деца и  200 учители, тя е и паметник на културата, намира се в апетитен имот в сърцето на Пловдив.

Гледайте повече във видеото!