В момента все още не е загубена напълно надеждата, че може да се спази Пловдивският панаир, съобщи пред камерата на "Фокус" народният представител от ПП Стою Стоев.

"Въпреки неправилното постановление на съда, че решението е необжалваемо, по наша инициатива Агенцията по вписванията пусна жалба за вписването на прехвърлянето на акциите. Налице е валидно сключен договор за дарение. Ние подехме инициатива и сме внесли решение в НС министърът на икономиката да направи вписването на това дарение в Агенцията по вписванията.

Въпреки тези публично известни факти и възможност от министъра все още нямаме публична позиция за намерението му, налице е мълчанието на институциите по въпроса. Процедурата може да мине и през НС, но е много тромава, а прозорецът, който ни се отваря с неприключилото вписване на последното решение на Общинския съвет Варна за отказване от акциите, ще се затвори.

Министърът трябва да извърши и предприеме всички действия за спасяване на пловдивския панаир и държавата и да впише дарението, каквото мнение е изразил и върховният съдия в регистъра", посочи Стою Стоев. 

Според него всяка една възможност трябва да се използва.

Гледайте повече във ведеото!