Спечелихме битката и ПМГ "Професор Емануил Иванов“ - Кюстендил запазва приема си за втора паралелка V клас.  Това съобщи на пресконференция кметът на Община Кюстендил Петър Паунов, предаде репортер на "Фокус“.

"Поздравяваме госпожа Елена Стоилова и екипа на учебното заведение за постигнатия успех.  Благодарим, че ни подкрепиха в усилията областният управител, председателят на Общински съвет и част от народните представители от 10-ти МИР.

Отново доказахме, че обединените усилия дават положителни резултати“, допълни Петър Паунов.

Кметът коментира и темата за разхожданите домашни кучета в парковете на града. До този момент няма установени нарушения. Всеки, забелязал нарушение, може да сигнализира на телефонните номера на дежурните екипи. Това са: 0882 885 407 и 0882 885 414. Това са телефоните, на които може да се сезират екипите и при забелязани нарушения на обществения ред, както и вандализъм.

Петър Паунов коментира и предстоящи ремонти по пътната инфраструктура. Предвидено е пред сградата на спортен комплекс "Осогово“ да се положи тротоарна настилка, ще се ремонтира и паркингът там. Освен това ще се извършат ремонти и по продължението на улица "Осогово" в посока ПМГ при бившите казарми. Нови тротоари ще има и в района на "Колушко дере“. Ремонти ще има по улица "Демокрация“. Там ще има и цялостна подмяна на водопровода.

Венцеслав ИЛЧЕВ